Scientific Program

Day One

Wednesday

28th November 2018
WORKSHOPS
09:30am - 10:30am
Workshop:1
The Role of Asonor in the Treatment of Dryness of the Oronasal Mucous Membrane

Presenter : Pakinam Nabil Abdel Rahman
Duration : 1 Hour
Limited Seats : 20-30

10:30am - 11:30am
Workshop:2
Unitron Advanced technology optimized for sever-to-profound hearing loss.

Tempus platform
T Max super power and ultra power hearing aids
Truefit software hands on

Presenter : Raghda Alaryan
Duration : 1 Hour
Limited Seats : 20-30

12:00pm
Workshop:3
ADHEAR Novel bone conduction solution

Presenter : Anas Ibrahim
Duration : 45 Mins
Limited Seats : 20-30

01:00pm
Workshop:4
CI intra-operative measurements

Presenter : Ayman Kamal
Duration : 1 Hour
Limited Seats : 20-30

Day Two

Thursday

29th November 2018
WORKSHOPS
08:30am - 09:30am
Workshop:1
Hearing Aids Styles & Selection

Importance of Hearing Aids - Hearing Aids Styles

Selecting Appropriate Level - Hearing Aids Fitting Process

Presenter : Hesham Awad
Duration : 60 Mins
Limited Seats : 20-30

11:30am - 12:30pm
Workshop:2
Hearing Aids Fitting Hand’s On

Hearing Aids Features - Phonak Frequency Lowering

Phonak Target Hands On - Trouble Shooting & Fitting Hints

Presenter : Hesham Awad
Duration : 60 Mins
Limited Seats : 20-30

01:00pm - 02:00pm
Workshop:3
Cochlear™ Data Logging and Counselling

What is Data Logging?
Learn how to use Data Logging and the Cochlear™ Nucleus® 7 Hearing Tracker information to have insight into your clients’ device usage to support evidence-based counselling. Learn how to enable parents to support their child’s language development using the Hearing Tracker.

 

Presenter : Mohammed Shadid - Clinical Technical Specialist, Cochlear Middle East
Duration : 60 Mins
Limited Seats : 20-30

Day Three

Friday

30th November 2018
WORKSHOPS
01:00pm
Workshop:1
Cochlear™ Electrophysiology Instructional Course: from Diagnosis to Outcome Measurements.

Learn more about the diagnostic measures that can be used for audiological diagnosis to fit hearing aids and decide on cochlear implantation. Explore how outcome measures can be done using electrophysiology to measure hearing aid benefit, the benefits of Cochlear Nucleus® cochlear implant systems, and support mapping and other measurements.

 

Presenter : Mohammed Shadid - Clinical Technical Specialist, Cochlear Middle East
Duration : 90 Mins
Limited Seats : 20-30

03:00pm
Workshop:2
What’s new in AB’

what's new in AB; internal implant and electrodes, external device, bimodal options, wireless solutions and software updates.

 

Presenter : Leena Masannat
Duration : 2 Hours
Limited Seats : 20-30